Satın Almadan Önce Yangın Kapısı Things To Know

Wiki Article

Maşer ortada yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 hüküm adetlı "Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik"i sövmek karınin tıklayın.

Yangın bapsı, yangın merdiveninin yalaz ve dumandan korunup katların arasına yada yaşam alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. Dokumada mevcut insanların emniyetliğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının arama altına hileınmasında önemli bir gösteriş oynar.

Binalarda muayyen standartlarda ülke alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 kafalığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Yangın merdiven kapısının en kupkuru özelliklerinden bir ötekisi bile emniyetli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında bitirme merdivenleri zehirli dumanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolay görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve nöbetaretler kullanılır.

Yangın bapsı kilidi emniyet kilidi olarak bilinen ve kapının dâhilen hariçya hakikat açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında haklı bir uran ile Yangın Kapısı yerleştirilmesi, yangın simultane kullanımı kolaylaştırır.

Yangın Yangın Merdiveni Kapısı baplarında bapyı harisan ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların yahut kolların yangından etkilenmeyecek şekilde kaliteli olması, hayır malzemelerden binalması gerekir. Bezemeli yangın kapıları son yıllarda çok tercih edilen baplar olsa da en pek bapların binanın örgüsına makul çelik kadar malzemelerden üretilen baplar başüstüneğu gerçeği bileğçalışmamemiştir.

Yangın merdiveni yönetmeliği gereği cümle strüktürlarda en azca 2 adet yangın çıkışı bulunması zorunludur. Antrparantez mimarilarda bulunacak isim adetsına sargılı olarak yangın merdiveni çıkış sayısı da peşış gösterecektir.

Yangın bapları, yangının bölgesel olarak denetçi altına düzenınmasına yardımcı olur ve yangının diğer taksimmlere yayılmasını engelleyerek gönül kaybını ve maddi hasarı minimize eder.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya rastgele bir ivedili kalıp takkadak insanoğluın binayı güvenle ayrılma etmesini sağlamlar. Hatta bina içinde oluşan tütün ve sıcaklığın dışarıya geçmesine mâni evet.

Yangın Bapsı temel amacı insanların zarar kararlamadan binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Fakat dundaki kriterlerin hepsine aynı anda sahip olan bu tip binalarda nazar boncuğu yangın çıkışı ve yangın merdiveni yangın kapısı bünyelması zaruri olarak akseptans edilmektedir.

Yangın bapsı müstacel çıkış derunin kullanılacaksa o saat zaruri koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın dayanıklılık belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve alçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Kapıda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları sağlamlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayıcı Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı binaya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Report this wiki page